Helderse Volksuniversiteit

Bestellijst

Geen bestellingen

Creatieve workshops

Zelf iets maken geeft voldoening. Bij de Helderse Volksuniversiteit bieden wij verschillende creatieve workshops aan. Ook voor beginners succes verzekerd. U kunt o.a. kiezen uit workshops Bloemschikken en Keramiek.

Basiscursus fotografie
Basiscursus fotografie
Cursuscode: CR1901

Fotografeert u graag maar wilt u nog betere foto's maken? Of heeft u een spiegelreflexcamera en wilt u gebruik maken van meer mogelijkheden die zo'n toestel biedt? 

Met deze cursus verkrijgt u basisvaardigheden voor het fotograferen. De onderwerpen daarin zijn: van licht tot foto, instellingen onder de ontspanknop, zoals diafragma en belichting. Maar ook scherptediepte, bewegingsonscherpte, objectiefgebruik, belichting, flitstechniek en witbalans. Daarnaast worden fotografietips gegeven. Tenslotte wordt er beknopt stilgestaan bij composities. 

Foto: Kees Looijestijn

Meer informatie
Donderdag 26 september 2019
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 85,00
Dhr. K (Kees) Looijesteijn

Materiaal: U heeft een camera nodig waarbij diafragma, sluitertijd en ISO ingesteld kunnen worden.

Ervaring: Voor beginners en enigszins gevorderden. Basiskennis van Pc-gebruik is nodig.

Syllabus: De docent verzorgt een beknopte syllabus met handige tips en adviezen. Deze syllabus is gratis.

19:00 - 21:00
Locatie: School 7 (klik hier voor de adresgegevens)
Keramiek
Keramiek
Cursuscode: CR1906

Deze cursus is bedoeld voor beginners én gevorderden. U leert werken met drukmallen, platentechniek, bouwen en draaien op de draaischijf. Daarnaast kunt u ook technieken en materialen combineren. Denk bijvoorbeeld aan een stuk hout verwerken in een schaal. Van het draaien van prachtig servies, het maken van vazen met platen klei tot het bouwen van klei dierenkoppen of abstracte kunstwerken die uiteindelijk mooi geglazuurd worden, alles is mogelijk en u bent vrij in het brengen van eigen ideeën.  Mensen zijn wel eens bang dat ze niet ceatief genoeg zijn voor deze cursus, maar niets is minder waar. Indrukwekkend hoe mensen de mogelijkheid krijgen om te groeien in hun creatief proces en elkaar daarin motiveren en stimuleren. De cursus is laagdrempelig en iedereen is welkom. Mensen komen ook tot rust en ontspanning na een drukke werkweek.

Meer informatie
Vrijdag 27 september 2019
10 lessen van 2 uur aanvangstijd 15:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 155,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).

De materiaalkosten voor deze cursus begragen €75,00. U dient dit bedrag tijdens de eerste cursusbijeenkomst aan de docent te betalen. 

15:30 - 17:30
Locatie: Atelier Het Tiende Kind (klik hier voor de adresgegevens)