Culinair
In onze kookcursussen gaat u flink aan de slag…. maar aan het eind van de avond heeft u heerlijke nieuwe recepten bijgeleerd en gaat u naar huis met een verzameling heerlijke gerechten!Het aantal gerechten en de lesduur zijn een indicatie en hangen onder andere af van de ervaring en interesse van de cursisten en de verkrijgbaarheid van de ingrediënten.

Zeg buitenlands eten en we denken al snel aan de Oosterse keuken. In deze kookcursus gaan we authentieke recepten uit de Oosterse keuken bereiden. In drie lessen maakt u kennis met de Indische keuken en werkt u aan gerechten die eenvoudig en betrekkelijk snel te maken zijn, maar zeer goed smaken. U bent een avond flink aan het werk, maar iedere avond gaat u naar huis met een aantal lekkere gerechten waarmee u uw gasten zult verrassen.
De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €40,00 te betalen.
Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

Koken met seizoenproducten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Voor de feestdagen een extra feestelijk menu met lekkere gerechten. Het gebruik van plantaardige producten maakt dat de vegetarische keuken voor iedereen toegankelijk is, ook al bent u een verstokte vlees- of viseter. Ook kunt u het menu gemakkelijk uitbreiden met vlees- of visproducten. In drie lessen ga je samen heerlijk koken zonder vlees of vis. Je bent een avond flink aan het werk, maar iedere avond ga je naar huis met een aantal lekkere recepten, waarmee je je gasten zult verrassen.
De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €30,00 te betalen.
Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, evt. een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

In elke les wordt één onderwerp behandeld die bijdraagt aan het zo duurzaam mogelijk kunnen koken. Er wordt elke les gestart met een korte presentatie over het desbetreffende onderwerp en daarna gaan we aan de slag om dit in de praktijk te brengen. We koken met seizoensproducten en je gaat elke les met iets lekkers naar huis!
-------
-------
Ingredienten per persoon: €20,- (voor de hele cursus). Te betalen aan de docent bij de eerste les.
-------
Zelf meenemen: (weck)pot van ca. 500ml (liever iets groter, dan kleiner), scherp (koks)mes, theedoek, handdoek, 2 goed afsluitbare bakjes

U krijgt bezoek? Serveer uw gasten dan eens zelfgemaakte Indische hapjes. Die zijn overheerlijk! In drie lessen leert u lemper, pasteitjes, pisang goreng en nog een aantal snacks te bereiden. U bent een avond flink aan het werk, maar uiteraard gaat u iedere avond weer naar huis met een aantal heerlijke hapjes.
De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €40,00 te betalen.
Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

De Russische en Oekraïense keuken is bij ons bekend van de Boeuf Stroganoff, de kip Kiev en de Borsh. Maar Rusland kent veel culinaire hoogstandjes. In deze cursus kunt u kennismaken met de Russische keuken.
Eerste bijeenkomst: dagelijkse kost
- Borsh
- Oekraïens huisgemaakt gebraad
- Salade
- Dessert
Tweede bijeenkomst: wat eten we met feest dagen ( verjaardagen, bruiloften…)
- 1.salade “Olivje”
- salade “ Haring onder bontjas”
- gevulde koolbladjes
- traditionele hapje
- dessert
De kosten voor de ingredienten bedragen 25 euro. Dit bedrag dient u tijdens de eerste bijeenkomst bij de docent te betalen.
Meenemen 5 goed afsluitbakjes bakjes . Let op de soep wordt 1.5 liter. Scherpe mes, aanrechtdoekje, theedoek en handdoek, schort.

De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €40,00 te betalen.
Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.