Helderse Volksuniversiteit

Bestellijst

Geen bestellingen

Koken

Voor het seizoen 2019-2020 kunt u o.a. kiezen uit de bekende workshops Indisch en Surinaams koken. Daarnaast kunt u dit jaar bij ons leren hoe je lekker kookt zonder vlees of vis.

Heerlijk koken zonder vlees of vis

Koken met seizoenproducten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Voor de feestdagen een extra feestelijk menu met lekkere gerechten. Het gebruik van plantaardige producten maakt dat de vegetarische keuken voor iedereen toegankelijk is, ook al bent u een verstokte vlees- of viseter. Ook kunt u het menu gemakkelijk uitbreiden met vlees- of visproducten. In drie lessen ga je samen heerlijk koken zonder vlees of vis. Je bent een avond flink aan het werk, maar iedere avond ga je naar huis met een aantal lekkere recepten, waarmee je je gasten zult verrassen.

Meer informatie
Donderdag 26 september 2019
3 lessen van 2,5 uur , elke 4 weken aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Mw. JMC (Jessica) Schouman

De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €30,00 te betalen.

Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, evt. een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn. 

 

18:30 - 21:00
Locatie: Spinaker VSO Den Helder (klik hier voor de adresgegevens)
Indisch koken
Indisch koken
Cursuscode: CU1901

Zeg buitenlands eten en we denken al snel aan de Oosterse keuken. In deze kookcursus gaan we authentieke recepten uit de Oosterse keuken bereiden. In drie lessen maakt u kennis met de Indische keuken en werkt u aan gerechten die eenvoudig en betrekkelijk snel te maken zijn, maar zeer goed smaken. U bent een avond flink aan het werk, maar iedere avond gaat u naar huis met een aantal lekkere gerechten waarmee u uw gasten zult verrassen. 

Meer informatie
Dinsdag 1 oktober 2019
3 lessen van 2,5 uur , elke 4 weken aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Mw. SS (Saida) Blaney Davidson-Yasir

De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €40,00 te betalen.

Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

18:30 - 21:00
Locatie: Spinaker VSO Den Helder (klik hier voor de adresgegevens)
Caraïbisch koken
Caraïbisch koken
Cursuscode: CU1904

De Caraïbische keuken is een afspiegeling van de vele bevolkingsgroepen in het Caraïbische gebied. Kenmerkend zijn de samengestelde eenpansgerechten, die vrij snel klaar zijn te maken. We gaan samen de volgende heerlijke gerechten maken:

1: Surinaamse (Javaanse) saoto soep. Taugé, kip, glasnoodles, dungebakken frietjes overgoten met een smaakvolle bouillon. 

2: Bruine bonen met rijst, gebakken kip en zuurgoed. 

3: Stoba (stoofpot) van varkensvlees met gebakken rijst met groente en gebakken banaan. 

Meer informatie
Dinsdag 28 januari 2020
3 lessen van 2,5 uur , elke 4 weken aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Mw. S (Sarai) Vanenburg-Cijntje

De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €30,00 te betalen.

Zelf meenemen: wok, aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

18:30 - 21:00
Locatie: Spinaker VSO Den Helder (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
Heerlijk koken zonder vlees of vis

Koken met seizoenproducten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Voor de feestdagen een extra feestelijk menu met lekkere gerechten. Het gebruik van plantaardige producten maakt dat de vegetarische keuken voor iedereen toegankelijk is, ook al bent u een verstokte vlees- of viseter. Ook kunt u het menu gemakkelijk uitbreiden met vlees- of visproducten. In drie lessen ga je samen heerlijk koken zonder vlees of vis. Je bent een avond flink aan het werk, maar iedere avond ga je naar huis met een aantal lekkere recepten, waarmee je je gasten zult verrassen.

Meer informatie
Donderdag 30 januari 2020
3 lessen van 2,5 uur , elke 4 weken aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Mw. JMC (Jessica) Schouman

De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €30,00 te betalen.

Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, evt. een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn. 

 

18:30 - 21:00
Locatie: Spinaker VSO Den Helder (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
Indische snacks
Indische snacks
Cursuscode: CU1907

U krijgt bezoek? Serveer uw gasten dan eens zelfgemaakte Indische hapjes. Die zijn overheerlijk! In drie lessen leert u lemper, pasteitjes, pisang goreng en nog een aantal snacks te bereiden. U bent een avond flink aan het werk, maar uiteraard gaat u iedere avond weer naar huis met een aantal heerlijke hapjes. 

Meer informatie
Dinsdag 4 februari 2020
3 lessen van 2,5 uur , elke 4 weken aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Mw. SS (Saida) Blaney Davidson-Yasir

De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €40,00 te betalen.

Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

18:30 - 21:00
Locatie: Spinaker VSO Den Helder (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >

Pagina's