Koken
Voor het seizoen 2019-2020 kunt u o.a. kiezen uit de bekende workshops Indisch en Surinaams koken. Daarnaast kunt u dit jaar bij ons leren hoe je lekker kookt zonder vlees of vis.

U krijgt bezoek? Serveer uw gasten dan eens zelfgemaakte Indische hapjes. Die zijn overheerlijk! In drie lessen leert u lemper, pasteitjes, pisang goreng en nog een aantal snacks te bereiden. U bent een avond flink aan het werk, maar uiteraard gaat u iedere avond weer naar huis met een aantal heerlijke hapjes.
De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €40,00 te betalen.
Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

Koken met seizoenproducten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Voor de feestdagen een extra feestelijk menu met lekkere gerechten. Het gebruik van plantaardige producten maakt dat de vegetarische keuken voor iedereen toegankelijk is, ook al bent u een verstokte vlees- of viseter. Ook kunt u het menu gemakkelijk uitbreiden met vlees- of visproducten. In drie lessen ga je samen heerlijk koken zonder vlees of vis. Je bent een avond flink aan het werk, maar iedere avond ga je naar huis met een aantal lekkere recepten, waarmee je je gasten zult verrassen.
De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €30,00 te betalen.
Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, evt. een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

De Caraïbische keuken is een afspiegeling van de vele bevolkingsgroepen in het Caraïbische gebied. Kenmerkend zijn de samengestelde eenpansgerechten, die vrij snel klaar zijn te maken. We gaan samen de volgende heerlijke gerechten maken:
1: Surinaamse (Javaanse) saoto soep. Taugé, kip, glasnoodles, dungebakken frietjes overgoten met een smaakvolle bouillon.
2: Bruine bonen met rijst, gebakken kip en zuurgoed.
3: Stoba (stoofpot) van varkensvlees met gebakken rijst met groente en gebakken banaan.
De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €30,00 te betalen.
Zelf meenemen: wok, aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

U krijgt bezoek? Serveer uw gasten dan eens zelfgemaakte Indische hapjes. Die zijn overheerlijk! In drie lessen leert u lemper, pasteitjes, pisang goreng en nog een aantal snacks te bereiden. U bent een avond flink aan het werk, maar uiteraard gaat u iedere avond weer naar huis met een aantal heerlijke hapjes.
De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €40,00 te betalen.
Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

De Caraïbische keuken is een afspiegeling van de vele bevolkingsgroepen in het Caraïbische gebied. Kenmerkend zijn de samengestelde eenpansgerechten, die vrij snel klaar zijn te maken. We gaan samen de volgende heerlijke gerechten maken:
1: Surinaamse (Javaanse) saoto soep. Taugé, kip, glasnoodles, dungebakken frietjes overgoten met een smaakvolle bouillon.
2: Bruine bonen met rijst, gebakken kip en zuurgoed.
3: Stoba (stoofpot) van varkensvlees met gebakken rijst met groente en gebakken banaan.
De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €30,00 te betalen.
Zelf meenemen: wok, aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.

U krijgt bezoek? Serveer uw gasten dan eens zelfgemaakte Indische hapjes. Die zijn overheerlijk! In drie lessen leert u lemper, pasteitjes, pisang goreng en nog een aantal snacks te bereiden. U bent een avond flink aan het werk, maar uiteraard gaat u iedere avond weer naar huis met een aantal heerlijke hapjes.
De docent verzorgt de ingrediënten voor de cursus. U dient hiervoor tijdens de eerste les een bedrag van €40,00 te betalen.
Zelf meenemen: aanrechtdoek, theedoek, handdoek, een scherp mes, 5 goed afsluitbare bakjes, schort en eventueel een voor inductie geschikte wok. NB Doe gemakkelijke schoenen aan, want de keukenvloer kan glad zijn.