Helderse Volksuniversiteit

Bestellijst

Geen bestellingen

Persoonlijke ontwikkeling

Bij de Volksuniversiteit bieden wij u een divers aanbod op de gebieden Mens, Samenleving en Natuur. Zoek hieronder een cursus die u leuk vindt. U kunt hier kiezen uit o.a. Zelfontplooiing, Psychologie en Yoga. In het voorjaar starten cursussen  Meditatie,  Psychologie en yoga.

Psychologie in de hoofdrol
Psychologie in de hoofdrol
Cursuscode: MM2007

De psyche en de ontsporingen van de psyche zijn boeiend genoeg om ook in films benut te worden. Denk maar aan alom bekende films als Forrest Gump of Rainman. Soms ligt het er dik boven op, soms moet je wat beter kijken om er oog voor te krijgen. In deze cursus bespreken we drie films. Als u zich hebt aangemeld, krijgt u te horen welke films we gaan bekijken. Op de cursusavond bespreken we de psychische afwijking die in de bewuste film centraal staat. Daar gebruiken we dan gedeeltes uit de film bij. We gaan dat interactief doen. Cursisten kunnen hun vragen illustreren met een stukje uit de film. De cursusavonden duren anderhalf uur en worden om de week gepland, zodat de films in de weken daartussen bekeken kunnen worden. Dat doet u dan gewoon thuis en op het moment dat het u uit komt.

Meer informatie
Donderdag 21 januari 2021
3 lessen van 1,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 45,00
Dhr. L (Leendert) van Dam
20:15 - 21:45
Locatie: School 7 (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
Kundalini yoga
Kundalini yoga
Cursuscode: MM2002

Kundalini is een vorm van yoga. Het verschil met andere yogavormen is dat Kundalini op Body, Mind and Soul werkt. Het wordt ook de "yoga van het bewustzijn" genoemd.

Voor Kundalini yoga hoeft u niet lenig te zijn en moeilijke posities te kunnen. Een Kundalini yogales bestaat uit licht dynamische oefeningen voor uw hele lichaam, waarbij er ook veel aandacht is voor uw ademhaling. Het zingen van mantra's vormt altijd een onderdeel van de les. 

Meer informatie
Maandag 12 april 2021
7 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 70,00
Dhr. L (Leo) Bron

zelf meenemen: yogamat of handdoek, kussentje op te zitten, een dekentje om jezelf warm te houden tijdens de ontspanning. 

10:15 - 11:45
Locaties: School 7, School 7 (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >