Cursuscode: MM2207

Psychologie: Dat had je gedroomd!

Cursuscode: MM2207

‘Dat had je gedroomd’. Een cursus over dromen. In de eerste bijeenkomst gaan we in op de slaap en de plek die dromen innemen in onze slaap. Ook zullen we dan een paar veel voorkomende typen dromen de revue laten passeren. In de tweede bijeenkomst gaan we een aantal in de Bijbel beschreven dromen bekijken. Denk aan de verhalen over Jozef, waarin dromen een bijzondere rol spelen. Ook Daniël staat bekend als een betrouwbare uitlegger van dromen. In de volgende bijeenkomst gaan we in de leer bij Freud. Zijn eerste grote publicatie gaat over het uitleggen van dromen. Ook zullen we een aantal dromen van Freud zelf bespreken. Er bestaat een stroming die dromen uitlegt aan de hand van vaste betekenissen. Daar gaan we in een volgende bijeenkomst op in. In de laatste (vijfde) bijeenkomst bespreken we een schilderij van Paul Delvaux, waarin hij commentaar levert op de benadering van dromen. Vervolgens gaan we nog in op een aantal beroemde dromers en hun dromen.

De docent, dr. Leendert van Dam, is als gedragswetenschapper verbonden aan 's Heerenloo, Noorderhaven. Hij heeft een ruime ervaring als docent.

Donderdag 12 januari 2023
5 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. L (Leendert) van Dam
Locatie: School 7 (klik hier voor de adresgegevens)