Cursuscode: MM2206

Psychologie: gaat er al een belletje rinkelen?

Cursuscode: MM2206

Hoe komt het dat een hond gaat kwijlen bij het horen van een belletje?  Wat is de rol van de cliffhanger in een soapserie? Hoe zit het met rivaliteit tussen verschillende groepen in de samenleving? Hoe erg laten we ons gedrag bepalen door mensen die een bepaalde autoriteit hebben? Voorbeelden van vragen die in de loop van de geschiedenis van de psychologie zijn onderzocht.

de cursus: ‘Gaat er al een belletje rinkelen?’ gaat over beroemde en baanbrekende experimenten in de psychologie. Denk aan het beroemde experiment van Pavlov.  Natuurlijk gaan we tijdens de eerste les dit experiment bespreken. Voor de volgende twee bijeenkomsten kiezen we uit een lijst van mogelijke experimenten. Totaal zal deze cursus bestaan uit drie bijeenkomsten.

Donderdag 27 oktober 2022
3 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 10:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. L (Leendert) van Dam
Locatie: School 7 (klik hier voor de adresgegevens)