Helderse Volksuniversiteit

Bestellijst

Geen bestellingen

Talen

Ook dit jaar kunt u bij de HVU weer verschillende talen leren: Frans, Duits en Engels uiteraard, maar ook Spaans, Italiaans, Arabisch, Noors, Portugees, en Russisch.

Het Arabisch is een Semitische taal die wereldwijd door miljoenen mensen wordt gesproken. De Arabische geschreven taal verschilt sterk van de Nederlandse taal. Zo zijn er in het Arabisch geen hoofdletters, wordt er van rechts naar links geschreven en verschilt het aantal letters. Met een cursus Arabisch leert u Arabische lezen, schrijven en spreken. In de lessen besteden we ook aandacht aan de Arabische cultuur.

 

Lees meer

Duits is de taal van onze oosterburen: Duitsland, Oostenrijk en in delen van Zwitserland, Luxemburg en België. Misschien heeft u zin om de Duitse taal te leren, we doen dit stapsgewijs, omdat een van deze landen uw vakantieland is. Of omdat u het nodig heeft voor uw werk of omdat u het gewoon leuk vindt om een vreemde taal te leren. 

Lees meer

De Engelse taal is één van de meest gesproken talen ter wereld. Dit is handig tijdens uw vakanties, maar bijvoorbeeld ook voor uw werk. Wilt u uw kennis en spreekvaardigheid van de Engelse taal verbeteren, dan bent u bij de Helderse Volksuniversiteit aan het goede adres! In onze cursussen wordt zowel aandacht besteed aan spreekvaardigheid als aan grammatica. 

Lees meer

Wilt u uw spreek- en luistervaardigheden in een gezellige sfeer verbeteren? Kom dan naar de cursus Frans. De nadruk van de cursus ligt op het spreken, luisteren en uitbreiden van de woordenschat. Ook wordt in de loop van de cursus aandacht besteed aan interessante culturele aspecten. 

Lees meer

Italië, in één adem te noemen met geschiedenis, kunst, cultuur en natuur. Verder zon, de goede keuken en vriendelijke mensen. Een heerlijk land om op vakantie te gaan. Uw bezoek wordt nog leuker als u de mensen in hun eigen taal kunt aanspreken.

 

Lees meer

Wie ooit in Griekenland is geweest, weet dat de Grieken graag een praatje maken. Als je ook nog een beetje Grieks spreekt, kan je daardoor nog meer genieten van de Griekse gastvrijheid. Nieuwgrieks of vaak gewoon Grieks wordt met een eigen alfabet geschreven en is gebaseerd op het klassieke Grieks.

Lees meer

Portugees is een rijke Romaanse taal die door ruim 200 miljoen mensen over de hele wereld wordt gesproken. Uiteraard in Portugal, maar ook in landen als Brazilië, Angola en Mozambique. Verder in Kaapverdië, Guinee Bissau en Macau in China. Het Portugees is nauw verwant aan Spaans en in mindere mate aan Frans en Italiaans.

Lees meer

Rusland, een groot en invloedrijk land waar we meestal nog niet zo veel van weten. Het Russische alfabet verschilt met dat van ons. Wilt u meer weten over Rusland, de Russische cultuur en geschiedenis of wilt u een bezoek brengen aan dit bijzondere land, dan is het goed om de taal te leren.

Lees meer

Spaans is een Romaanse taal en na het Chinees de meest gesproken taal ter wereld. Spanje zelf is natuurlijk ook een favoriete vakantiebestemming. Spaans leren is dan ook niet voor niets een favoriete cursus bij de Helderse Volksuniversiteit en wordt op verschillende niveaus aangeboden. Na een cursus Spaans kunt u zich redden in vele landen. 

LET OP: Hieronder ziet u een deel van onze cursussen Spaans. Het volledige aanbod vindt u als u doorklikt op "Spaans"

Lees meer