Helderse Volksuniversiteit

Bestellijst

Geen bestellingen

Portugees

Portugees is een rijke Romaanse taal die door ruim 200 miljoen mensen over de hele wereld wordt gesproken. Uiteraard in Portugal, maar ook in landen als Brazilië, Angola en Mozambique. Verder in Kaapverdië, Guinee Bissau en Macau in China. Het Portugees is nauw verwant aan Spaans en in mindere mate aan Frans en Italiaans.

In deze cursus Portugees leert u de basisprincipes van de Portugese taal: uitspraak, woordenschat en gesprekken voeren. Tijdens de lessen ligt de nadruk op de spreek- en luistervaardigheid. Zo kan je in alledaagse situaties makkelijker communiceren. Er wordt ook aandacht besteed aan het verschil tussen Portugees gesproken in Portugal en in Brazilië Tijdens de cursus kom je ook meer te weten over de geschiedenis van het land(Brazilië/ Portugal), de cultuur, de mensen, de muziek en het culinaire.

Bij de cursussen wordt aangegeven wat het instapniveau is. Hiervoor wordt het Europese Referentiekader Talen gebruikt. Klik op de link ERK om deze indeling te zien. 

Portugees 1e jaar
Portugees 1e jaar
Cursuscode: TA2212

U hoeft bij deze cursus geen voorkennis van de Portugese taal te hebben, wel inzet en enthousiasme. Behalve voor de taal hebben we ook oog voor de Portugese en Braziliaanse cultuur.

Meer informatie
Dinsdag 20 september 2022
23 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 175,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. (Dalva) Rodrigues
Boek: Português no mundo (klik hier voor meer informatie)

U dient dit boek zelf aan te schaffen nadat u bericht heeft gekregen dat de cursus doorgaat

14:00 - 15:30
Locaties: School 7, School 7 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >